26 Şubat 2015 Perşembe

Avakado


Avakado


Avokado anavatanı Orta Meksika olan bir meyvedir. Ağacı, tarçın ve kafur ağacı’nı da içine alan bir bitki türüdür. Tropik iklime sahip bir ağaç olmasıyla Akdeniz iklimine sahip çeşitli bölgelerde de yetiştirilir.

Ülkemizde Akdeniz bölgesinde Antalya’dan İskenderun’a kadar olan kuşakta ayrıca Rize gibi donun az olduğu Doğu Karadeniz Bölgesinde yetiştirilebilmektedir.

Avakadoyu Nasıl Kullanmalıyız


Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler ve üst deride kepeklenmeyi nasırlaşmayı önler.

Vücutta toksik maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok etmesinden dolayı yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar. İçinde tanen bulunan yaprakları kabız yapıcı etkiye sahip olup ishali keser. Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.

Avakadonun meyvesi kadar yapraklarının da birçok faydası vardır. Böbrek taşı ve iltihaplarında, Safrakesesi taşında, Böbrek ağrıları ve yetmezliğinde İdrar yolları iltihaplarında, Prostat büyümesi ve iltihaplarında, Mide ülseri ve gastritte, Onikiparmak bağırsağı ülserinde, Basur kanamalarında kullanılır.


Avakado Meyvesi


Avokado meyveleri ve yapraklarının kaynatılmasından elde edilen özsu tansiyon düşürür. Yaprak ve dallarından su buharı distilasyonuyla elde edilen uçucu yağ parfümeride hammadde olarak kullanılır. 1 fincan suya 4 damla avokado yağı damlatılarak günde 2 defa içilir ya da günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır.

Harici kullanımı için masaj yağları şeklinde olan avokado yağı cilde masaj yapılarak uygulanır. Kasları gevşetici etkisi sayesinde birçok masaj uzmanı tarafından da kullanılır.

Avakado Cilt Maskesi


Avokadonun içi ezilerek bal ve biraz elma sirkesi ile karıştırıldıktan sonra çırpılmış bir yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı bu karışıma yavaşça karıştırılarak hazırlanacak maske cilt kırışıklıklarını gidermede oldukça etkilidir.

Avakado Yaprağı Çayı


1 yemek kaşığı kurutulmuş avakado yaprağını kaynamakta olan 1 bardak suyun içine atın ve 8 dakika kaynatın. Bu çayı 3 gün boyunca günde 1 kez içiniz ve birkaç gün ara verip tekrar 3 gün içiniz.

Meyve camiasında değerli bir yari olan avakadonun özellikjlerinin incelendiği makalemiz burada son bulurken sizler açısında da faydalı olduğunu ümidediyoruz. Bir sonraki makalemizin dikkatinii çekeceği düşüncesiyle okumanızı tavsiye ediyor, zaman ayırdığınız içn teşekkür ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder