19 Ekim 2017 Perşembe

Avokado Çekirdeği

Avokado Çekirdeği

Bu yazımızda Avokado Çekirdeğinin bilinen ve bilinmeyen faydalarından söz edeceğiz.  Antioksidan özelliğe sahip Avokado meyvesinin çekirdeğinin tıbbi açıdan kullanımı ve nasıl tüketileceğinden bahsedeceğiz. Ayrıca Avokado çekirdeği maskesi önerimizle cilde faydalarını anlatacağız.



Avokado çekirdeğinin bilinmeyen faydaları.

Avokadolar lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Sağlığınız için çok yararlıdır.  Aynı zaman da tıbbi özelliklere sahip bir meyvedir. Cilt problemlerinden,  kas ve eklem ağrıları tedavisinde, geleneksel Amerikan Hint tıbbında önemli bir yere sahiptir.
Avokado, tohumlarından güçlü antioksidan faydalar sağlayan bir grup meyve arasındadır. Çekirdeğindeki bileşiklerin anti-tümör özelliklerine sahip olduğunu kanıtlanırken, Singapur Ulusal Üniversitesi'ndeki 2003 yılındaki bir araştırma, mango, demirhindi ve jackfruit da dahil olmak üzere diğer meyve çekirdeklerinin arasında avokado çekirdeğinin, meyvelerin yenilen  kısımlarından daha fazla antioksidan etkiye sahip olduğu belirlenmştir. Avakado çekirdeği, meyvede bulunan antioksidanların% 70'inden fazlasını içerebilir.

Avokado Çekirdeğinin neye yaradığına maddeler halinde bakalım.

*Bir antioksidandır: hücre yaşlanmasını önler.
 *Amino asit içeriği sayesinde kardiyovasküler hastalıkları engeller: Fazla kolesterol ve trigliserid tedavisi için ve koroner hastalığın önlenmesi için mükemmeldir.
*Savunmaları artırmaya ve mikrop, mantar ve parazitlerden kaynaklanan hastalıklarla mücadele etmeye yardımcı oluyor.
*Zayıflama ve yağ yakma: Doğanın mantığı avokado tohumlarının meyvenin hamurunun bulunduğu ana yağ brülörlerini içerdiğini gösteriyor. Aynı zamanda, bağırsak yolunu iyileştiren ve tatminlik hissi veren çözünebilir elyaf içerir.
*Topikal olarak kullanıldığında eklem ve kas ağrısı gevşeticisidir.
*Flavonol içeriği sayesinde tümör gelişimini engeller.
*Epilepsiye karşı direnci yükseltir.
*Tiroid bozukluklarını düzenler.
*Kolajen oluşumunu artırdığı için cilde yenileyen bir etkisi vardır.
*Astımın doğal olarak tedavi edilmesi için iyi bir tamamlayıcıdır.

Avokado Çekirdeği Nasıl Tüketilmelidir.

Avokado çekirdeği , tıbbi özelliklerinden dolayı acı ve sıkıcı bir lezzete sahiptir. Çekirdeğinin kullanılabilir hale getirilmesi için, çekirdeği kaplayan kahverengi derinin ince tabakasının, düşük sıcaklıkta kızartılarak atılması gerekmektedir.
*avakado çekirdeğini bütün halde kullanarak infüzyon yapabilirsiniz. Tüm çekirdeği üç bardak suda  10 dakika kadar kaynatın ve 5 saat bekletin. Özellikle ödem attırmada çok faydalı olacağını göreceksiniz.
*1çekirdeği parlayarak kurutmanın ardından elde edilen unu, salatada , çorbalarda, güveçlerde, pirinç tabakalarında, makarna vb. garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Cilt Aydınlatmada Avakado Çeğirdeği Maskesi

Toz haline getirilen avakado çekirdeği, cildi dolgun ve sıkı tutabilen elyaf ile doludur. Avokado tohumları cildiniz için mükemmel bir besindir. Güçlü antioksidanlar sayesinde, ciltte kollajen dengesini yeniden inşa edebilir. Serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını onarabilir. Aslında cildinizin görünümünü ve kalitesini iyileştirebilirler.
Özellikle yorgun ve kuru ciltler için, güneşlenmenin ardından uygulanacak ideal bir avakado çekideği maskesi için; bir kahve kaşığı avakado çekirdeği tozunu iyi bir nemlendirici yağ ile ( bu noktada emilim hızı ve uygulama rahatlığı düşünüldüğünde macademia yağını tavsiye edebilirim )  kalın bir tabaka halinde yüzünüze sürüp 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayın.
Bu yazımızda Avokado çekirdeğinin hem cilt üzerinde hem de tıbbi faydalarından bahsettik.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder