7 Nisan 2015 Salı

Avakado Maskesi

Avakado Maskesi ve Faydaları


Avokado ,  tarçın ve kafur ağacı’nı da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. Ülkemizin güney sahillerinde yetişen  avokado,  kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir.

İçinde bulunan vitaminler: A, B1, B2, pantothenik asit (B5), D ve E vitaminleridir. Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olması sebebiyle avokado suyu ve yağı kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında sıklıkla kullanılır.

Harici kullanımı için masaj yağları şeklinde olan avokado yağı cilde masaj yapılarak uygulanır. Kasları gevşetici etkisi sayesinde birçok masaj uzmanı tarafından da kullanılır.

Avakado Maskesinin Faydaları


Avokado içerdiği yağ asitleri ve vitaminlerle cilde, cilt kırışıklıklarına çok iyi gelen bu meyveyi maske haline getirerek cilde sürebilirsiniz. Avokadonun etken maddeleri, derinin kurumasını da engeller, cildinizi nemlendirir. A, B, D, E, H ve K vitaminlerinin yanı sıra lesitin, histidin, fitosterol, klorofil ve protein de içerir.

Gerek yağı, gerekse suyu birçok kremlerde kullanılır. Kuru, yıpranmış ve yaşlanmış bir cilde sahipseniz mutlaka deneyin. Özellikle yazın daha çok işe yarar.

Çünkü avokadonun yağlı asitleri cildi güneş ışınlarından korur. Kuru ciltlere özellikle tavsiye ederim. Avokado'nun bu özelliği fındık, somon balığı ve keten tohumunda bulunan yağlarda da vardır. Bu ürünler de, deri hücrelerinin kendilerini yenilemesine yardımcı olur.

Avakado Cilt Maskesi Hazırlamak


Bal ile Avakado Maskesi

Bir avokado meyvesi ezilir ve yarım tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edilir. Bu karışım daha sonra bir yumurta sarısı ile karılır. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilip tekrar iyice karıştırılır. Yüze maske şeklinde sürülür ve yarım saat bekledikten sonra yıkanır.

Özellikle yorgun ve kuru ciltler için, güneşlenmenin ardından uygulanacak ideal bir maske. Bir kahve kaşığı avakado içini ezip iki kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. Kalın bir tabaka halinde yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.

Hazırladığınız avakado-bal karışımını nazikçe yüzünüze sürün ve yaklaşık 20 dakika hareketsiz bekleyin. Maskeyi göz çevrenize sürmeyin ve gözünüze değdirmeyin. 20 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile güzelce temizleyin.

Saç Bakımında Avakado Maskesi

Aynı karışımı saçlarınıza uygularak yapabileceginiz bu uygulama sayesince daha canlı ve parlak saçlara sahip olabileceğinizi unutmayın. Bunun için; hazırladığınız maskeyi saçlarınıza uçlardan saç diplerine doğru saça iyice yeirecek şekilde uygulayın.

En az yarım saat kalmasını sağladıktan sonra temizleme aşamasında suyla yıkamadan önce şampuan sürün ve saçlarınızı öyle yıkayın. Bu yöntem çok yoğun bir içeriğe sahip olan maskenin daha kolay arıtımını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder