7 Nisan 2015 Salı

Avakado Yağı

Avakado Yağı

avakado yağı
Avokado meyvesi kadar yağıda oldukça yararlıdır. Avokado yağı zeytinyağına çok benzemekle beraber daha sağlıklılıdır ve bu yüzden mutfağınızda zeytinyağının yerini bile tutabilir.

Avokado meyesinden soğuk pres yöntemi ile elde edilen avokado yağı, E vitamini açısından zengin ve son derece sağlıklı bir beslenmeye yardımcı olur. Temel yağlar ve antioksidanların mükemmel bir kombinasyonu olup yumuşak bir aroma ve zümrüt yeşili rengi ile harika bir salata sosu seçimidir.


Cilt Bakımında Avakado Yağı


Özellikle kuru yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir. Cildi nemlendirir ve canlandırır. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. A, B, D, E vitaminlerini içerir. Çok hızlı emildiği için kuru ciltlerin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Egzama tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir. Özellikle; düşük seviyede UV koruması sağlar (SPF 6-8). Güneşin zararlı ışıklarından korunmaya yardımcıdır. Aynı zamanda güneş lekelerinin tedavisinde de kullanılır.

Cilt Hastalıklarında Avakado Yağı


Derinin kalınlaşmasını önleyerek terapi etkisi yaratan avakado yağı özellikle,  B12 vitaminiyle birlikte kullanılarak sedef hastalığının tedavisinde kullanılır. Bir araştırmaya göre B12 vitamini alan ve avokado yağı kullanan hastalar 12 hafta boyunca bu kombinasyonu uyguladıkları sürece sedef hastalıklarının azaldıklarını gördüler.

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır

Avokado yağı dahilen kullanılacaksa; 1 fincan suya 4 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. Eğer haricen kullnılacaksa; cilde masaj yaparak kullanılır.

Gıda Tükeminde Avakado Yağı


Avokado yağı, besinlerden aldığımız kolesterol ve trigliseridin emilimini engelleyen oleik asitten zengin olup, kalp-damar sisteminin korunmasını sağlar. Tümörlerin büyümesini engelleyen omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinden zengin olduğundan kanseri önlediği de bilinmektedir.

Yiyeceklerinizde bulunan Karotenoidlerin emilimini hızlandırdığı düşünülür. Karotenoidler genellikle yağ oranı düşük sebzelerde bulunurlar. Fakat avokadonun yüksek doymamış yağ oranı sayesinde bu sebzeleri avokadoyla birlikte yemek Karotenoid emilimini hızlandırır.

Salatanıza avokado koyarsanız sebzelerden Karotenoid emilimini arttırabilirsiniz. Yine de miktarı konusunda dikkatli olmalısınız! Bir çorba kaşığı avokado yağında tamı tamına 124 kalori vardır. Bir kaşık zeytinyağında ise 120 kalori bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder